Julespill i barnehagen

Desember er her, og store og små i Vardefjellet har laget mange tradisjoner sammen gjennom årene som har gått. En av dem er at personalet framfører et julespill for barna. I år var det Astrid Lindgrens bok, Jul i stallen som ble dramatisert

Julespillet var lagt opp som en multimediaopplevelse. Pål satt med boka og leste fortellingen, mens skuespillerne agerte etter fortellingens forløp. Kulissene og lydbildet var styrt av Christine som brukte prosjektor og ipad for å vise bilder som passet til fortellingen. Første forestilling var for barna fra de tre småbarnsavdelingene, før vi lot barna fra de fire storebarnsavdelingene få komme til forestilling.

En kone (Silje J) og mann (Rita), leter etter et sted å sove. Kona er gravid og de finner endelig en stall hvor de kan hvile seg. Hesten Elena forstår at kona er kald og lar henne varme hendene sine på nakken hans. Kua Michaela lar kona få litt melk, og sauene Hilde og Ingvild legger seg tett inntil kona da hun legger seg i halmen for å sove. Midt i natten høres et skrik fra en baby, og noen gjetere (Silje H og Tuva 5 år), samler sauene sine og følger stjerna på himmelen og finner tilslutt stallen hvor det lille barnet ligger i en krybbe med moren, faren og alle dyrene i stallen samlet rundt.

Gjennom denne opplevelsen har vi gitt barna opplevelser innen Rammeplanens fagområder Kommunikasjon, språk og tekst, Kunst, kultur og kreativitet og Etikk, religion og filosofi.

God førjulstid!

Hilde Halvorsen