MatMedSmak- et pedagogisk måltid

MatMedSmak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Mattilbud skal alltid være i henhold til næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse.

Måltidene i vår barnehage er en viktig del av barnehagehverdagen. Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for utvikling av sosial kompetanse og inkluderende fellesskap hvor våre ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet snakker vi om mat og kosthold i en naturlig sammenheng som bidrar til å utvikle kunnskap om mat, og grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse.

Å lage mat sammen er er spennende, lærerikt og en del av vårt pedagogiske tilbud. Vi tilbyr et variert kosthold med grovt brød, sunt pålegg, korn, melk, frukt og grønnsaker. Vi har egen kjøkkenassistent og varm hjemmelaget lunsj 3 dager i uken.Menyene våre er planlagt og godkjent av vår egen matgruppe som består av kostholdsveileder, kjøkkenasssitent og representanter fra avdelingene.

Vi har drivhus og kjøkkenhage som er en fantastisk læringsarena. Her sår og høster barna selvdyrkede urter, frukt og grønnsaker.

Hos oss får alle barn oppleve mat med smak.